Sunday, 10 June 2012

Life in hostel

Hello dear readers ! Yes, finally we meet again. Oh how I miss blogging so so much :')

Anyway, I just wanna cerita to you guys about my life here in Kampus Kuantan. Okay first things first, Kuantan ni ada 2 kampus actually, kampus Bukit Sekilau dan kampus Padang Lalang. I'm at Sekilau because here is where all the siswi lawrians are. It's so small so that's why it can only accommodate a small group. Dekat Padang Lalang pula .. a.k.a Palang haha ... is where all the other students are staying : Asasi TESL boys and girls, and Asasi Law boys.

So kira kitorang yang dekat Sekilau ni memang lonely la haha. 
Eh tapi tak jugak.. Sebab apa tau ?

Sebab kitorang kat sini duduk hostel yang macam ala ala rumah apartment gituuu okay. Hihi :P Satu rumah ada 3 bilik, satu bilik pula ada 5 orang. Therefore, satu rumah ada LIMA BELAS ORANG. Like watahell kan ?! Memang ramai gila ah ! Tapi rasa fun sangat sebab bila ramai orang rasa meriah, ada yang suka gelak gila-gila, ada yang peramah gila,.. so overall okay lah :)

But I still don't know most of them yet. Kita cuma kenal roommates, beberapa orang bilik lain dan tu jee :'( Rasa agak lonely sebab... sebab.. sebab...  kita tak reti lah nak buat kawan ni. Bukan nye jual mahal ke ape, bukan bukan. I'm not like that okay. It's just that I feel soo double shy and embarrassed and tak tahu nak cakap apa, so kita selalu tunggu orang yang start conversation dulu. Sigh. Takpelah, cousin cakap lama-lama nanti ada lah kawan tu kan. Hee thankyou dear cousin ! I'll always remember your advices ;)

Okay next topic, FOOD ! Haha ! Did you know we have to buy our own food if we wanna eat? Alahai ingat kan uitm nak sponsor -,- hihi. Duit kitorang memang banyak habis beli makanan lah, biskut, maggi, roti, nutell, botol ir besar gedabak tu haa buat stock seminggu.

About wifi kat Sekilau ni, hmm okay je cuma satu je. TWITTER TAK BOLEH BUKAK!!!! Vaveng betul ! Oh goshh twitter is like my nyawa you know. Habis kredit gua pergi activate mobile internet, nak online twitter punya pasal lah ni -____- *sedih* Ayah, tasha nak broadband boleh ? :(

Pasal kelas pula, kitorang start esok. Jadual kelas okay la. Nak kata padat, urmm takde lah sangat. Baju kena cuci sendiri. Haha okay sedih kejap :P

Anyways tu je kot nak cerita. My first few days dekat rumah hostel ni. Hihi it's not much, sekadar nak post something dekat blog ni je haha. Eh eh thankyou sebab baca haha. Goodbye u olls :)

tashaa <3



2 comments:

  1. hahahaha apa la tasha ni. makanan memang la kena beli sendiri :P mcm best je dok ramai-ramai. kite pun tak kenal ramai sgt org. tp best la sini hehe. harini kite ada satu kelas je. jealous tak? haha xD btw, selamat belajar tasha ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really ?! Best gilaaa. kita harini kelas start pukul 12 tp habis pukul 11 malam -,- Hihi. Oh thankyou syira ! Goodluck to you too. Hope for the best for both of us :) Amin.

      Delete

:: A Welcome Note ::

My photo
Just a girl that loves to tell the story of her life. She's 17 and a random person. She loves to blog about anything and everything that she loves. Sometimes she's happy, sometimes she's sad, that's because she a normal human being, just like all of you. Do read this blog and follow if you want :)